Historie

 

 

 

Koret startede i 1981 med en syng-sammen aften i en fagforeningskælder kaldet ”Den røde kælder” - et arbejdersangkor var ”født”. Da der senere skulle synges flerstemmigt meldte 25 syng-sammen deltagere sig og AOF-koret blev stiftet i 1982. Hvor koret startede med at være tæt knyttet til fagforeningerne i Horsens, står det i dag frit og er organiseret som en selvstændig forening under AOF.

 

Korets første dirigent Jesper Brabrand var lærer og socialist. Han gav koret dets første store opgave og det blev en sand ilddåb. Opmuntret af Ole Sohn, der dengang var tilknyttet SID i Horsens, gik han og koret midt i 80’erne i gang med at indspille et bånd til støtte for den sydafrikanske frihedsbevægelse ANC. Og det blev en succes. Koret blev tildelt den kendte socialdemokratiske kulturpris Lyngsie-prisen for båndet og overrækkelsen blev transmitteret live i Radio Horsens. En kæmpe opmuntring for et ungt amatørkor. I en årrække sang koret mange sange af forfatteren Carl Scharnberg. Vi mødtes flere gange med forfatteren, som var glad for korets fortolkning af hans sange.

 

I 1987 forlod Jesper Brabrand byen og i de næste 21 år blev koret ledet af Bente Lund Degn, hvorefter Niels Jørgen Tranberg tog over i 2008. Bente og Niels Jørgen har engageret og professionelt undervist, øvet, danset, leget og hygget koret frem til den standard, det har i dag, hvor vi er kendt som et seriøst og erfarent blandet kor med et alsidigt repertoire.

 

Der har været mange store oplevelser i de år, AOF koret har eksisteret: deltagelse i mange korstævner herhjemme og internationale korstævner i f.eks. Tromsø, Vaasa og Goslar.

 

Vi har også ofte samarbejdet med andre kor og sunget fælles koncerter med bl.a. Kvindekoret Crescendo, Århus Folkekor, Gudenåkoret, Lystrupkoret og senest Skorup-Tvilum Koret og Stillingkoret.

 

Ved 2 lejligheder har vi, sammen med spillemandsorkestret "Jysk på næsen", opført "Spillemandsmessen", som er en Gudstjeneste bygget over den gamle katolske messe med musik inspireret af spillemandstoner.

 

I 2010 samarbejdede vi med Gudenå Folkekor og opførte i henholdsvis Sønderbro og Brædstrup kirker "Gaudete" ("Fryd jer"). En jubelberetning for kor og musikere arrangeret af Anders Öhrwall. Dette værk har vi, sammen med Lystrup Koret, sunget igen i december 2012 i Lystrup og Tvilum kirker.

 

I mange år er dirigent og stort set alle kormedlemmer hver vinter taget på en fælles weekendtur. Dels for at for at indøve nye numre og få undervisning i sangteknik og dels for at dyrke det sociale samvær.

AOF-Koret Horsens