HistorieBel Canto blev oprettet i 1982 som en selvstændig forening under AOF. Indtil sommer 2019 under navnet AOF Koret.


Korets første dirigent var Jesper Brabrand, som  forlod byen i 1987.  I de næste 20 år blev koret ledet af Bente Lund Degn, hvorefter Niels Jørgen Tranberg tog over fra 2008 til juni 2018, hvor han har  måttet prioritere at få mere tid til familien.

Sommer 2018 til sommer 2020 blev koret ledet af Kenny Jensen. Fra august 2021 ledes koret af Lotte Bille


Bente,  Niels Jørgen og Kenny har engageret og professionelt undervist, øvet, danset, leget og hygget koret frem til den standard, det har i dag, hvor vi er kendt som et seriøst og erfarent blandet kor med et alsidigt repertoire. 


Der har været mange store oplevelser i de år, Bel Canto har eksisteret: deltagelse i mange korstævner herhjemme og internationale korstævner i f.eks. Tromsø, Vaasa og Goslar.


Vi har også ofte samarbejdet med andre kor og sunget fælles koncerter med bl.a. Kvindekoret Crescendo,  Århus Folkekor, Gudenåkoret, Lystrupkoret,  Skorup-Tvilum Kirkekor,  Stillingkoret og senest Klitkoret, Skagen.


Ved 2 lejligheder har vi,  sammen med spillemandsorkestret  "Jysk på næsen", opført "Spillemandsmessen", som er en Gudstjeneste bygget over den gamle katolske messe med musik inspireret af spillemandstoner.


I 2010 samarbejdede vi med Gudenå Folkekor og opførte i henholdsvis Sønderbro og Brædstrup kirker "Gaudete" ("Fryd jer"). En jubelberetning for kor og musikere arrangeret af Anders Öhrwall. Dette værk har vi, sammen med Lystrup Koret, sunget igen i december 2012 i Lystrup og Tvilum kirker.

I mange år er dirigent og stort set alle kormedlemmer hver vinter taget på en fælles weekendtur. Dels for at for at indøve nye numre og få undervisning i sangteknik og dels for at dyrke det sociale samvær.